Slika cveća

Psihlogija cveća II

Objavljeno:
{{post.date|format_date})}

Info:

Kada je u pitanju sezone venčanja, svi naši misli idu ka lepim cvetovima. Stručnjaci kažu da moć latice može učiniti mnogo više da vaš poseban dan izgleda senzacionalno. Nedavna studija je pokazala da nam cveće i priroda obezbeđuju jednostavan način da se poboljša naša emocionalna dobrobit i zdravlje.

 

Prema tim istraživača iz Univerziteta Rutgers u Nju Džersiju, prisustvo prelepih cvetova se smatraju okidačima srećnih emocija, povećavaju osećaj životnog zadovoljstva i, ukratko, da se osećamo jao pozitivno “sijamo od sreće”. Studija je pokazala da cveće ima neposredan uticaj na sreću, pomogže da ublaži osećanja depresije, anksioznosti i pojačava emotivne veze između prijatelja i u porodici.

 

"Zdrav razum nam govori da nas cveće čini srećnima", govori koautor studije “Svakodnevica”, dr Haviland-Jones Huffpost: "Sada, nauka pokazuje da ne samo što nas cveće čini srećnijim nego što uobičajeno znamo, već ima snažne pozitivne efekte na naše emotivno blagostanje. "

 

Nagrađivani cvećar Vilijam Klark nije se mogao složiti više.

"Provedite popodne u prirodi i odmah ćete osetiti podmlađuje. Nema ništa bolje od hodanja u sobi sa cvećem u - ono ima neposredan uticaj na čula, "rekao je Klark HuffPost za Lifestile.

 

 "Mislim da suncokreti su najbolje za podizanje svoje raspoloženje. Oni su veliki, svetli i jaki ", kaže Klark.

"Takođe, mislim da je miks božura i ruže fenomenalan pojačivač dobrog raspoloženja. Počinju kao mali pupoljak, ali onda su otvaraju u predivan cvet. Oni izgledaju tako delikatno, ali oni su ipak jai cvet. Vi ne možete odoleti osmehivanju kad ih gledate.

 

"Božuri boje burgundca su zapanjujući. Kombinujte ih sa suncokretima i imaćete gomilu sreće u vašim rukama. "
I to nije samo povremeni buket cveća koji može da poveća nivo sreće, već pažnja o lokaciji gde se da ih prikažete.

 

Posebna studija Rutgers našao da postavljanje cveća na radnom mestu povećava produktivnost, inovativno razmišljanje i stvara pozitivno radno okruženje.To je nešto što radnoj kulturi nedostaje, kaže Klark.

"Nažalost, cveće u kancelarijama nisu deo ž kulture, za razliku od nekih mesta kao u Francuskoj, gde je cveće veliki deo svakodnevnog života.

"Mislim da je hrabar aranžman u prijemnom delu poslovnog prostora ili oko radnih stolova mogao da napravi veliku pozitivnu razliku u moralu na radnom mestu i podmladiti atmosferu."

 

Vekovima, cveće su ultimativni simbol ljubavi i romantike. Mae Vest jednom rekla: "Radije bih ruže na mom stolu nego dijamante oko vrata". Nedavno, psiholozi sa Univerziteta Južne Bretanji, utvrdio da prisustvo cveća čini žene više prijemčivim na udvaranje, čak i kada je cveće već prisutno i kada nije predstavljeno kao poklon.

 

"Cveće odražavaju naše emocije i raspoloženja. Ono često prenosi saosećanje, žaljenje, veselje ili čak i romantiku. Rezultati potvrđuju efekat izlaganja cveću na prijemčivost za romantične zahteve ", rekao je istraživači metroa.

 

"To je sve deo magije i misterije cveća", dodaje Klark. To je sve u vezi sa mirisom, kaže Klark, "Tjudor ruže su najlepše cveće i mirisne su veoma romantično, ali ljiljan “lily of valley” ima najjači miris." Razvoj u sadašnjem trendu za zapanjujućim aranžmanima za venčanja, Klark kaže da je britanska kraljevska porodica utrla put za romantično, sentimentalno korišćenje cveća.

 

"Kejt Midlton i princeza Dajana pre nje, imale su “lily of valley” u svojim svadbenim buketeima. Ne samo da miriše božanski, već nagoveštava povećanu sreću. "

Život u velikim centrima kao što su na primer Beograd ili Novi Sad čine uloge cvećara bitnijim nego što je to obično shvaćeno. 

 

Ovaj tekst iz zbirke tekstova cvećare beograda je namenjen klijentima online cvećare radi upoznavanja sa mogućnostima odabira cveća u neposrednoj kupovini i kod dostave cveća.