Slika cveća

GOVOR CVEĆA

Objavljeno:
{{post.date|format_date})}

Info:

Znacenje boje cveca vam omogucava da znate koji da odaberete za svoju rodbinu a koji je za izražavanje romanticne ljubavi. Postoji mnogo sajtova koji daju ova tumacenja ali online cvecara beograd ima sve na jednom mestu. 

U doba viktorijanske Engleske, cvece je našlo potpuno novi smisao. Umesto da jednostavno budu atraktivni aranžmani koji služe da se ljudi dive, pocelo je da se uz pomoc cveca komunicira odredenim porukama. Cvece je pocelo znaci kao nikada ranije; nekada simbol statusa, nadalje novi medij komunikacije. Znacenje boje cveca su važan deo tržišta cveca danas. Sa svim novim bojama cveca, znacenja koje izrasta od starinskog, može biti teško za pracenje. Znacenje boja ruža može posebno biti teško da pracenje; ruže dolaze u mnogo razlicitih sorti, što dodaje još jedan sloj za komunikaciju. 

Svaka napredna cvecara postaje na taj nacin asisten klijetu u komunikaciji. Svaka cvecara pogotovu ako vam je prebivalište Beograd ili Novi Sad, kao veliki centri bi trebalo da pruži pomoc mušterijama u razumevanju ove komunikacije, i kada je u pitanju neposredna kupovina i kada je u pitanju dostava cveca.

Crvena

Ljubav, pre svega, je simbolicno znacenje crvenog cveca, od tamno crvene do skerletne i nazad. Tamno crvena, dublje znacenje. Tamno crveno cvece pokazuje samilosnu ljubav dok svetlije crvene otkriva strast. Da li je ljubav zbog lepote, strasti ili odvažnosti, tek crvena je boja koja to saopštava.
Postoje dva imena koja su data crvenim ružama. Prvi je Crvena Berlin, ova nadimak ilustruje strast. Crvena Berlin je jarko crvena ruža, te znacenje ne bi trebalo da bude iznenadujuce.
Druga vrsta crvenih ruža je Black Magic Ovaj nadimak je dat tamnoj burgundnskoj ruži.

Roze - pink

Dok je crvena boja duboke i trajne ljubavi, pink je crvenoj mladalacki kolega. Znacenje ružicastih cvetova je nevina sreca. Na jednom briga i bezbrižno, ružicasto cvece vam omoguciti da pokaže ljubav sa vise postovanja nego romantike i strasti.
Koristite Pink, kada smisao vaših cveca treba predstavlja nežniji pristup.
Baš kao što je znacenje cveca važno i ime cveca je jednako važno. Postoje neke važna imena za pink ruže koje se krecu u svim razlicitim nijansama. Tako imamo Anna, Ariana, Briazur, Cadillac, Cascaya, Charming Unique, Diplomat, Exotica, Femma, Vision, Clear Ocean, Sterling 95. Cini se kao da je ova lista može da ide nadaleko. Medutim, važno je da znate da je nijansa cveta važna.

Narandžasta

Topla, ali ne i sentimentalna boja, narandžasta meša strast crvene i neobuzdanu srecu žute. Ponos, energija i samopouzdanje prožimaju znacenje cveca u rasponu od vermilliona do boje dumbira. Da li su prisutne u sopstvenom buketu ili su dodatak, narandžasti cvetovi su živahni i živahnost je zabavna.
Narandžaste ruže su zabavne, njihove podgrupe dolaze u velikom broju kao Zvezda 2000, Sari, Terra Cotta, Briana, Korveta, i Estelle. Važna cinjenica o narandžastim cvetovima su kolicine razlicitih nijansi na raspolaganju. Možete dobiti boju korala, ili više zagasitu narandžastu, ili cak i boje kajsije. Veliki broj razlicitih boja narandžastih ruže postoji.

Breskva

Breskva nudi malo više nego prijateljstvo nego romantiku kao pravi roze cvet. Pomešan sa narandžastom i žutom, cvece boje breskve saopštava zahvalnost i nežni osecaj. Na sopstvenu, znacenje cveca u ovom svetlijem tonu je nežniji i više znaci zahvalnost. Prijateljstvo je pravi smisao cveca boje breskve.
Gledajuci breskve izgleda da samo jedna nijansa u pravu? Tunacenje znacenja boje cveca se iskomplikuje na ovoj boji ruže. Bicete iznenadeni koliko razlicitih nijansi postoje za tu jednu boju, kao kod vrste Aphrodita, Dona, Melodi, Ossiana, Versilia, Carmel, i dumka. Ova boja cveca cini vašu zahvalnost nezaboravnom.

Žuta

Ništa rastjeruje sumornost kao žuto cvece (cak ni pink) i sreca, novi život, a osmesi uz koji se nosi žuti buket ce proterati svu melanholiju. Žuta u cvetnom aranžmanu cvetove ostalih boja cini življim. Kad romansu zamenimo za jednostavnu radost, žuta ima jednu od najsjajnijih simbolickih znacenja cveca.
Postoji toliko mnogo razlicitih nacina da se oraspoloži neko sa svim vrstama žutih ruža. Možda se tome treba dodati da se klonimo hocus pocus ruža koje imaju žute pege na tamnim burgundac laticama, jer to nije vrsta žute želimo da dajemo u ovakvim prilikama. Ne najbolje žute ruže su: Aalsmeer Zlato, Konkord, Grb, Golda, Džudi, Poruka, Papillion.

Zelena

Zeleni cvetovi se povezuju sa prirodom i zdravljem. Zeleni buket prenosi regenerativni kvalitet, ukljucujuci i mladost I srecu u simbolickom smislu. Mešano sa drugim bojama cveca, ista poruka se prenosi. Zelena je optimizam, život; osveženje. Podmladite svoj buket sa neuobicajenom lepotom zelenila.
Dajte nekome na znanje svoju želju za dobrim zdravljem i snagom sa zelenim ružama. Ne postoji da mnogo razlicitih nijansi zelenih ruža, kao što su: Žad ruža, Chartreuse ruža, Lime Sublime ruža, i Zeleni led.

Plava

Simbolicno znacenje cveca u blagom plavom bojom je lako razumeti. Za stišavanje nervoze i prizivanje mira, plavi cvetovi predstavljaju pravi pristup. U buketu sa drugim bojama, plavo cvece stvara blagi ambijent ostatku cveca. Plava mogu dodati da daju poruku patriotizma znacenju cveca.
Kada želite da iskažete mirnocu, može biti teško naci plave ruže koje želite. Možda cak krenuti u potragu za ružama koje se zovu Blue Belle, Blue Bird, ili Blue Curiosa ali bi ste mogli završiti sa samo Lavanda ružom. Iako plave ruže nisu stvarno postojale u prirodi do genetskog inženjeringa, moralo je da se smisli stilsko ime za plave ruže, umesto samo plava ruža.
On line cvecara je mesto gde se do ovih informacija najlakše dolazi.