Slika cveća

CVEĆARA KROZ VREME

Objavljeno:
{{post.date|format_date})}

Info:

Istorija aranžiranja cveća seže do drevnih egipatskih vremena. To je razvijena u egipatske, kineske, rimske i grčke, vizantijske, a kasnije iu evropskim, kultura. Ovaj tekst iz zbirke tekstova cvećare beograda je namenjen klijentima online cvećare radi upoznavanja sa mogućnostima odabira cveća u neposrednoj kupovini i kod dostave cveća.  

Drevna Kina

Kinezi su pravili cvetne aranžmane u daleke 207 godine pre nove ere do 220 nove ere, u Han doba drevne Kine. Cveće su sastavni deo verske nastave i medicine.

Lekari budiisti, taoisti, i konfučijanci stavljaju rezano cveće na njihove oltare. Ova praksa seže do 618-906 nove ere. Oni su stvorili slike, rezbarije i vezene predmete sa opisima cveća. Slike cveća se mogu naći na vazama, tanjirima, svitcima i svili. Rezbarije cveća su radili na drvetu, bronzi, žadu i slonovači.

Budistička učenja je branilo uzimanje života čak i cveća, tako da u verskoj praksi oskudno se koristila riznica biljaka. Cveće i lišće koje su korišćene da se prave korpice koje su birane na osnovu simboličkog značenja biljaka. Na primer, bambus, drvo breskve i kruške simbolizuju dugovečnost. Tiger Lili, šipak, i orhideje simbolizuje plodnost. Najviše poštovan od svih cvetova bio je božur. Smatran za  "kralja cveća", on simbolizuje bogatstvo, dobru sreću, i visok status.

Vizantijsko carstvo

(AD 320-600) U ovom periodu su grčki i rimski cvet praksi stilovi nastavio. Ali umesto Garland je napravio drugačije. Upotreba više od mnogih listova i sitnih cvetova su postavljeni u sveobuhvatnog linijama ve.naca i venčića

Tokom perioda 500 nove ere do 1453 nove ere, Vizantija je dala svoj doprinos cvetnim aranžmanima. Aranžmani obično uključeni u dizajn oblika membrane. Konično poređano lišće je smeštano u zdele i urne, koje su dodatno ukrašene jarko obojenim cvećem i voćem. Cveće obično uvršteno u tim aranžmanima su tratinčice, ljiljani, karanfili. Ukrasne trake su takođe često koristili