Slika cveća

10 najpopularnijih vrsta cveća

Objavljeno:
{{post.date|format_date})}

Info:

Cveće igra važnu ulogu u ljudskom životu. Ono je dobro, ne samo za ulepšavanje okoline, već takođe za slanje različitih poruka. Za sigurno, već ste dali i primili različite cvetove, zar ne? Da li zaista znate značenje tih cvetova? Pa, ako još uvek ne znate, ovaj članak će vam reći.


U viktorijansko doba, slanjem privatnih poruka svojim najmilijima od onimh koji su pedantno izabrali buket cveća. Ovo je bio veoma popularan način u to vreme. Cveće je imao različita značenja u toku viktorijanskog doba; boja, pa čak i način prihvatanja, zavisno da je prihvatano sa leve ili desne strane značilo je različite stvari. Prihvatanje je sa desne strane znači "da", a sa leve strane znači ne. Ovo je poznato kao fluorographia, ili jezik cveća. Međutim, to se obično u modernoj eri više ne praktikuje tako detaljno.


Ipak, boje, lepota i značenje cveća i dalje ostaju način sporazumavanja. Dakle, ako želite da pošaljete posebnu poruku svojim voljenima, cvetovi su uvek dobar kurir. Nadalje, ako želite da pošaljete romantičnu poruku ili da izrazite svoja osećanja nekome kroz cveće, trebalo bi da znate značenje cveća.


Ovo su neke od popularnih vrsta cveća sa njihovim značenjima. Ipak, najbolje je da se pošalje ovo cveće sa objašnjenjem njihovog značenja, tako da primaoc razume značenje (to jest, ako druga strana još uvek nema takvo predznanje).
 

  • Gardenija: Da li se sviđate nekome ko nije svestan kako se osećate? Pošaljite sveže gardenije. To znači ekstazu, a poruka se može tumačiti kao: ti si divna i ja tajno sam zaljubljen u tebe.
     
  • Bela rada - Daisies: Ako ste u potrazi za modernim cvetom, Gerba Dejzi je vaš najbolji izbor. Većina devojaka su fanatično naklonjene belim radama. Ona simbolizuje ljubav, nevinost, čistoću i lojalnost.
     
  • Ruže: Sigurno, vi znate da su ovi cvetovi savršen simbol ljubavi. U stvari, ruže su najpoznatiji romantični cvetovi. Međutim, zar ne znate da su jestive, takođe? Njeni ukusi podsećaju jagoda i zelenih jabuka. Pored toga, što njihova boja tamnija jači njihov ukus. Različite boje ruža predstavljaju različita značenja.
     
  • Jorgovan: Ovaj cvet simbolizuje novu ljubav. Dakle, ako ste prešli na iz prethodne ljubavi i vi ste pronašli svoju novu ljubav sa nekim, ovo je savršen poklon za nju. Oni su takođe veoma poznat kao poklon da proslavi početak nove zajednicu u toku svadbe. Osim toga, ona je takođe simbolizuje ljubav majke i deteta.
     
  • Lala: Ovaj cvet je opšte poznato da predstavlja saosećanje, savršenu ljubav i slavu. Kao ruža, različite boje lale imaju svoje odgovarajuće poruke, takođe, kao što sledi:
  • Crveno - izjava ljubavi i "veruj mi."
     
  • Žuto - ljubav bez nade.
     
  • Šarolik - "Imaš lepe oči".
     
  • Orhideja: U Kini, to simbolizuje obilje dece. Šire od toga, u principu, znači lepotu i ljubav.
     
  • Đurđevak: Ovi cvetovi su savršeni simbol simpatije, skromnosti i povratka sreće.
     
  • Jasmin: Ovo je jedna od najčešće korišćenih cvetova za venčanje zbog svog slatkog mirisa. To kao poruka znači sreću u braku i želju da putuju na medeni mesec.
     
  • Hrizantema: Ovaj cvet ima dva različita značenja. To bi moglo da znači odsustvo osećanja, to takođe može da znači "Hvala na razumevanju."
     
  • Suncokret: Većina ljudi vole da jedu seme suncokreta. Detaljniji smisao poruke ovog cveta, znači najbolje želje i lojalnost.


Ovo su neki od najpopularnijih cvetova sa njihovim odgovarajućim značenjima. Istina je, poruke cveća koje dolaze su sve tople i dobronamerne i da će sigurno ulepšati nečiji dan. Samo budite sigurni da dajete cveće sa najvećom iskrenošću, jer odsustvo iste će učiniti da je vaš cvet poklon beskoristan. Dakle, ako zaista želimo da izrazimo iskrenu osećanja od srca, možete da koristite opisano cveće.


Ovaj tekst iz zbirke tekstova cvećare beograda je namenjen klijentima online cvećare radi upoznavanja sa mogućnostima odabira cveća u neposrednoj kupovini i kod dostave cveća, kako u Beogradu tako i u Novom sadu.